Auto nieuws

We zijn allemaal afgeleid deze dagen. Op elk moment zijn er tientallen dingen die om onze aandacht strijden, en autorijden is daarop geen uitzondering. Luide muziek, sms’jes of een onhandelbaar kind op de achterbank dreigen onze aandacht net lang genoeg van de weg weg te halen om een ongeluk te veroorzaken.

Dus hoe houden we onze aandacht waar die moet zijn?

Leren en automatisme:
Als je al een tijdje rijdt, is de kans groot dat het besturen van een auto een tweede natuur is geworden. U rijdt misschien naar uw werk, naar school of naar de sportschool, en u bent zo druk bezig dat u zich de rit niet eens herinnert. Cognitiewetenschappers noemen dit “automatisme”, wat gebeurt wanneer een activiteit zo vaak is beoefend dat het een gewoonte is geworden – iets wat je niet zou kunnen vergeten als je het zou proberen.

Het voordeel van iets zo diepgaand te leren is dat we niet zoveel moeite hoeven te doen om de basistaken uit te voeren die ons leven vereist: eten, onze schoenen strikken, lezen, en ja, autorijden. In zekere zin worden we beter in die activiteiten omdat we niet meer hoeven na te denken over de basis en vrij zijn om aandacht te besteden aan de nuances. Maar automatisme heeft ook een keerzijde: het is veel gemakkelijker om niet meer op te letten en een taak “in te bellen”. Je merkt er misschien niet zoveel van, en je zou zelfs kunnen gaan denken dat multitasken niet zo’n probleem is. Dit kan gevaarlijk zijn als u onderweg bent.

Gefocust blijven:
Voordat u begint: Neem een paar minuten de tijd om zowel de buitenkant als de binnenkant te controleren. Zorg ervoor dat uw ramen helder zijn en dat uw spiegels in de juiste positie staan. Controleer het weer. Maak de bestuurdersstoel vrij. Stel de verwarming, het muziekvolume, de radiozender of iets anders in dat uw aandacht van het rijden kan afleiden. Haal diep adem.

Terwijl u rijdt: Als u achter het stuur zit, kunt u het beste een “uni-tasker” worden: praat niet aan de telefoon, eet geen cheeseburger, doe uw make-up niet, reik niet achter u om iets op de grond te zoeken voor uw kind; en wat u ook doet, stuur geen sms’jes. Als u moet communiceren – bijvoorbeeld als u tijdens een lange reis moet telefoneren – gebruik dan een audiokabel of draadloze koppeling zodat u dit handsfree kunt doen.

Wanneer u zich moet concentreren: Als u aan het zingen bent met uw favoriete liedje, een gesprek aan het voeren bent of uw broers en zussen op de achterbank onder controle probeert te houden wanneer zich een potentieel gevaarlijke weers- of verkeerssituatie voordoet, raak dan niet in paniek. Zet de muziek uit, beëindig het gesprek of ga zo snel mogelijk aan de kant. Als de afleiding zich in de auto bevindt, probeer er dan niet voor te zorgen terwijl u rijdt.

Het beste wat u kunt doen om uw concentratie tijdens het rijden te verbeteren, is een belofte doen om op te letten. Minimaliseer afleiding, probeer niet te multitasken, en houd uw gezin veilig op de weg.

Tags: opkoper bedrijfswagens –  auto verkopen –  auto verkopen