autoverzekering

U hebt vast in veel Hollywood- en Bollywoodfilms gezien hoe de hoofdrolspeler een grootse entree maakt in een prachtige auto die geen dak heeft. Deze types van auto’s die worden geleverd met de functie van een opvouwbaar of afneembaar dak worden genoemd een cabriolet auto. Ook wel cabriolets of drop-top auto’s, ze zijn er in verschillende vormen, maten en modellen, maar ze hebben allemaal een ding gemeen – ze kunnen maken hoofden draaien.

1. De populariteit van cabriolets in India
Cabriolets waren in het verleden in de mode en verschillende leden van de koninklijke families reisden erin. Ze raakten echter een paar jaar uit de mode, maar zagen een verbazingwekkende opleving. De nieuwe generatie cabriolets zijn uitgerust met veel intelligentere en efficiëntere technologie en uitrusting. Ze zorgen voor de juiste combinatie van stijl en technische uitmuntendheid en zijn uitgegroeid tot een favoriete rit van miljonairs.

Deskundigen zeggen ook dat de cabriolets relatief betaalbaarder zijn geworden en dat er dus meer liefhebbers voor zijn dan tientallen jaren geleden. Jongeren zijn er meer in geïnteresseerd omdat cabriolets opvallen door hun unieke styling en sportieve uitstraling. De hoofdruimte is nooit een probleem in dergelijke auto’s en als je de optie van het rijden met het dak dat kan omhoog komen binnen een minuut, het rijden in slecht weer is ook geen punt van zorg. Autofabrikanten verleiden ook de jongere generatie van technisch onderlegde autobezitters, die net zo gepassioneerd zijn door het concept van plezierig autorijden en een avontuurlijke kant hebben.

2. Soorten Cabrio’s
Er zijn verschillende modellen op basis van hun zitconfiguratie, dak, en motor.

De Roadster is een tweezits sportwagen met een opvouwbaar zacht dak. Dit zijn degenen die je meestal hebt gezien de koppels rijden.

Er zijn vier-zitters met stof / metalen daken.

De Supercar heeft meestal een soft-top en een krachtige motor.

De Cruiser is bedoeld voor niet snelheid liefhebbers, maar degenen die willen chillen-out rijdt.

De auto’s met opklapbare hardtops bieden meer stabiliteit en bescherming tegen slecht weer. Het is veiliger in vergelijking met een soft-top in het geval van een ongeluk.

De auto met stoffen schuifdak maakt de auto slechts gedeeltelijk cabriolet, maar de inzittenden kunnen nog steeds genieten van de open-top ervaring. Het stoffen gedeelte van het dak kan met een druk op de knop in een kleinere ruimte worden opgevouwen. Deze zijn in verhouding betaalbaarder dan een volledig cabriolet.

Dan zijn er auto’s die in het luxesegment vallen omwille van het luxueuze interieur. Evenzo zijn er cabriolets die zijn ontworpen om ook een off-road ervaring te geven. Het maakt niet uit voor welk type u kiest, u moet ze beschermen met een verzekering. Aangezien de premie van VERZEKERING VOOR LUXE AUTO’S afhangt van de waarde van het voertuig, is het verzekeren voor de cabriolet iets duurder. Maar in het geval dat u nog geen claim heeft ingediend, kunt u gebruik maken van de No Claim Bonus (NCB) polis.

Conclusie
Er is een zekere vreugde in het besturen van een auto met het dak naar beneden getrokken. Indiërs zijn het ontwikkelen van een voorliefde voor cabriolet auto’s. Als u een cabriolet bezit of van plan bent er een te kopen, is het belangrijk om deze te beschermen met een uitgebreide verzekering voor luxe auto’s, zodat u in geval van een ongeval geen financiële verliezen hoeft te lijden.

 

Tags : motorverzekering aanvragen –  oldtimer verzekering